Future City-boek

In de afgelopen 20 jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is aannemelijk dat ook de politiek zal veranderen. Het nieuwe boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’ onderzoekt hoe technologie politiek en openbaar bestuur verandert.

20 maart 2018

Elke beslissing, ooit genomen, is een interpretatie van beschikbare feiten. Door digitalisering en technologisering zijn er nu zoveel feiten dat we het big data noemen. Politici moeten die data leren begrijpen en leren interpreteren. Zodat ze beslissingen nemen die ons niet alleen meer welzijn brengen, maar ook onze democratie versterken.

Hoe bestuur je een slimme stad kent 3 delen. In het deel Bestuur komen dertien politici aan het woord die inzien dat digitalisering en technologisering niet alleen de inhoud van hun werk, maar ook de manier van werken verandert. Het deel Beleid focust zich op de vraag hoe dat kan. De auteurs van de artikelen delen hun kennis en ervaringen. Het is het ‘procesdeel’ van dit boek. In het laatste deel maken we dat Concreet en geven we instrumenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Bij dit deel hoort ook het deel Praktijk, met voorbeelden van gemeenten, provincies en waterschappen die al werken met digitalisering.

Digitaal is het boek gratis, op papier kost het 29 euro. Meer informatie is te vinden op www.future-city.nl.

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Stedelijk Interieur

‘De gezonde stad’ is een belangrijke thema voor ontwerpers van de openbare ruimte. Stedelijk Interieur belicht op onafhankelijke wijze klimaatadaptatie en vergroening. Hier vindt u onze mediakaart.

BEKIJK PROJECT

Future City-boek

In de afgelopen 20 jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is aannemelijk dat ook de politiek zal veranderen. Het nieuwe boek Zo bestuur je een slimme stad onderzoekt hoe technologie politiek en openbaar bestuur verandert.

BEKIJK PROJECT

Smart City Magazine 4

We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens. Tegelijkertijd willen we ook niet dat alles zomaar openbaar is. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS